Подячний молебень на завершення 2011 Року


Уже традиційно, як і кілька років поспіль, ми спільно – громадськість Золочівщини, священнослужителі різних конфесій, представники влади разом провели минаючий 2011 рік і символічно зустріли Новий – 2012 рік.
Ведучим цьогорічного передсвяткового дійства був декан Золочівського УГКЦ отець Михайло Сукмановський.
Тішив людські серця і зігрівав наші душі спільний подячний Молебень. І, зокрема, наголос від імені священнослужителів Золочівщини о. Юрія Галабуди (УГКЦ, церква блаженно Миколая Чарнецького): «Зараз ми в часі невпевненості. Ідемо життєвими дорогами, як ті люди, що прибули на заробітки, самі не знаючи чого, не відаючи мови і культури інших народів, але маючи тверду віру в Бога. Але саме у такий час ми вже всі скоро почуємо на різдвяних Богослужіннях «З нами Бог», Тож найщиріше зичимо, хай ця найтвердіша і найсвятіша віра в Бога і переконання того, щоб Бог завжди є з нами, гріє, обнадіює нас і тримає протягом усього наступаючого 2012 року!»
Того надвечірнього часу вітали громадськість Золочівщини та гостей нашої славної землі голова Золочівської райдержадміністрації Ярослав Окрепкий, голова районної ради Володимир Недзельський, міський голова Золочева Ігор Гриньків. І, звичайно не обійшлося без Діда Мороза (Михайло Болюбаш. керівник народної хорової капели «Опілля», РНД), Снігурочки (Ірина Варянко керівник народної капели бандуристів «Червона калина», РНД) та колядників (Віра Пайончківська, Марія Квас, Ірина Муц, Ігор Войтович, Іван Вархола, Михайло Стречик та інші. Отож, «Пане господарю, пусти нас до хати», «Благослови, Боже», «Старий рік минає», «Благослови Боже», «Ой підемо, пане-браття» колядували усі разом.
І хай би оця єдиність у проводах старого року, і всі щонайкращі надії і сподівання у 2012 році справдились кожному зокрема, всім разом і всій нашій державі. Кажуть, що у Новому році головне – «вбити Дракона у собі». Але найосновнішим у світі цьому завжди були, є і залишаться Віра, Надія і Любов.

Галина МЕЛЬНИК
На знімку В. ТУХВАТШИНА – проводи Старого року у Золочеві