Заупокійні моління в пам’ять про великого місіонера-духівника


Сьогодні 15 жовтня виповнилося 10 років з часу смерті о. Тараса Олійника, ЧСВВ. Великого місіонера, духівника, професора біблійного богослов’я, справжнього священика.
Зранку о 7.30 відбулася Літургія у храмі Вознесіння Господнього за померлого о. Тараса яку відслужив протоігумен Йоанікій Чверенчук, ЧСВВ. Разом з ним співслужили: ігумен Золочівського монастиря о. Тома Кушка, ЧСВВ, ігумен Краснопущанського монастиря о. Степан Романик, ЧСВВ, о. Володимир Пальчинський, ЧСВВ, о. Олексій Горобець, ЧСВВ, о. Власій Фуц, ЧСВВ, декан Золочівського деканату і настоятель храму св. Миколая Чарнецького о. Михайло Сукмановський і парох храму Мироносиць села Вороняки о. Михайло Смолінський.
Під час проповіді о. Олексій пригадав парафіянам о. Тараса як справжнього священика, що кожної хвилини свідчив людям Христа. Незважаючи на вік кожної людини о. Тарас був прекрасним духовником, тому завжди знаходив спільну мову із молоддю та дорослими людьми. Проте найкраще з ким завжди спілкувався о. Тарас були діти. Особливо дитяча Свята Літургія яку відправляв о. Тарас кожної неділі. Кожна дитина могла від отця щось отримати.
Після Святої Літургії отці разом з парафіянами поїхали на цвинтар де похоронений о. Тарас. Там відслужили панахиду. Потім парафіяни могли поділитися своїми спогадами про о. Тараса. На закінчення молитви о. Тома заспівав разом з парафіянами пісню «Виростеш ти сину».
Не зважаючи на те, що о. Тарас народився у Бразилії, він зберіг своє коріння і повернувся, працював і помер на своїй Батьківщині.

Мирослав Горгота