У Гавареччині в день Покрова Богородиці вшанували пам’ять за загиблими воїнами УПА


14 жовтня Церква святкує свято Покрови Пресвятої Богородиці. У цей день ми не лише вшановуємо Пресвяту Богородицю, але віддаємо їй своє життя і певні негаразди. Тому наш народ завжди протягом століть уповав на поміч Богородиці. Тому в цей день ми святкуємо створення українського козацтва і УПА, що боролися за визволення України від різних загарбників.
В цей день у селі Гавареччина біля музею-криївки воїнів УПА відбулася панахида о 12.00 яку відслужили о. Іван Майкович, ЧСВВ і о. Юрій, що служить у церкві св. Миколая Чарнецького. Також на панахиді були присутні: ветерани вояки УПА, представники влади: голова Золочівської райдержадміністрації Ярослав Окрепкий, його заступник Роман Сухецький і Володимир Зубар – колишній голова міської ради, зараз голова Золочівської РО НРУ, учні і вчителі Білокамінської школи і жителі сіл Гавареччина, Гончарівка і Білого Каменя.
Після закінчення панахиди о. Іван Майкович звернувся до ветеранів армії УПА і висловив їм подяку за їхній великий подвиг, що саме завдяки їхній боротьбі приближалася незалежність України. Можливо, сьогодні ми не маємо тієї України за яку вони боролися і віддавали своє життя. Але ми маємо свою країну і можемо щось змінити на краще. З особливим словом о. Іван звернувся до молоді закликавши їх бути ревними патріотами своєї країни, як Роман Шухевич, Степан Бандера чи Іван Кернецький, що загинув в бою у 1947 р. у криївці в якій сьогодні є музей. Наголосивши, що справжні патріоти виростали виховуючись у Церкві. Тому, що лише так можна стати справжнім «лицарем духа».
Після проповіді о. Івана відбулося покладання квітів і виконання патріотичних пісень ученицями Білокаменської школи.
На завершення ветерани УПА розказали про національно-визвольну боротьбу і їхню участь у ній. Про своїх товаришів які загинули на війні чи у таборах. Про злочини совєтів над українцями, а саме розстріли і вивезення в Сибір мільйони українців які були в нічому не вині.

Мирослав Горгота