Святвечір у Навчальному центрі внутрішніх військ МВС України


І спільну молитву, і освячені страви, різдвяну коляду та магічність вертепного дійства побачили та відчули, водночас збагатившись духовно, або ж пізнавши вперше українські національні традиції, військовослужбовці строкової служби Навчального центру внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України, що дислокується у м. Золочеві.
На Святу вечерю, 6 січня, у переддень Різдва Христового, у Навчальний центр завітали, як уже традиційно повелось, священнослужителі різних конфесій (о. Андрій Куліцький, УАПЦ, о. Михайло Сукмановський, УГКЦ, о. Йоаким Ковальчук, Чин Святого Василія Великого). Усі учасники цього радісного заходу мали можливість не лише посмакувати пісними стравами, але й щиро та відверто поспілкуватись з духовними наставниками.
Вітав того дня своїх підопічних начальник Навчального центру, полковник Михайло Кулик, та декан Золочівський УГКЦ о. Михайло Сукмановський.
Отець Михайло, благословляючи Святвечерю, зокрема зазначив: «Не дивлячись на те, що наші сьогоднішні страви є доволі скромними, різдвяна атмосфера, яка панує посеред нас, ще раз доводить, що з Богом ми завжди щасливіші».
Доклались до того, щоб військовослужбовці строкової служби з різних куточків України відчули домашній затишок голова Золочівської райдержадміністрації Ярослав Окрепкий, підшефні школи та Золочівська районна організація Союзу українок під керівництвом Іванни Васильків.
Слід виокремити й те, що Вертеп, у якому були задіяні військовослужбовці Навчального центру, виступив на професійному рівні.

Галина Мельник