Діяльна любов ближнього – як покликання. Нічні чування у Золочівському монастирі ЧСВВ


І збагатитись духовно, і навчитись краще служити своїм ближнім, і утвердитись у вмінні впроваджувати християнські цінності, як в особисте життя, так і в довколишній світ, мали змогу всі, хто взяв участь у нічних чуваннях, які відбулись нещодавно у Золочівському храмі Вознесіння Господнього Чину Святого Василія Великого. Ініціаторами та учасниками заходу були представники Скаутів, парафіяни Миколаївської та Вознесенської церков від дванадцяти до тридцятирічного віку.
Не лише багатство живого спілкування, а й майстер-класи з гри на гітарі, співу та малювання пізнали у ніч з 22 на 23 грудня всі учасники цієї акції.
Звертаючись із словами настанов до молоді, о. Йоаким Ковальчук, ЧСВВ, зокрема, зробив акцент на пастирському листі блаженнійшого Святослава Шевчука до духовенства, монашества і всіх вірних Української греко-католицької церкви – «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».
– Церква сьогодні покладає великі надії на молодих людей. Вони ж, у першу чергу, мають навернути себе живучи згідно з Божими заповідями. І ще один наголос:
«Важливим елементом, який виражає внутрішню природу Церкви та виявляє наскільки живою є та чи інша парафія, є служіння ближньому, яке випливає з нашого закорінення в Христі. Діяльна любов ближнього є покликанням і завданням кожного без винятку християнина. Лише віра, чинна любов’ю, провадить до спасіння (пор. Гал. 5,6). Натомість віра без діл – мертва (пор. Як. 2,26)».

Галина МЕЛЬНИК