Ми покликані творити добро


Як і повелося у нашому місті, у переддень Нового року зібрались золочів’яни та гості міста на подячну екуменічну молитву на Вічевій площі, біля пам’ятника Маркіяну Шашкевичу. Водночас, спільно долучаючись і до доброї традиції, якій ведеться лік уже десятиліттями, – згадати все позитивне і величне, що було у році, що минає, та привітати з прийдешнім Новим роком.
Вітали того дня учасників передсвяткового заходу міський голова Золочева Ігор Гриньків, голова Золочівської райдержадміністрації Ярослав Окрепкий, голова Золочівської районної ради Володимир Недзельський, ігумен Золочівського монастиря, ЧСВВ, отець Августин Шопяк, декан Золочівський УГКЦ о. Михайло Сукмановський та фольклорний колектив Золочівського районного Народного дому під керівництвом директора РНД Михайла Стречика. Вела урочистості методист РНД Марія Квас.
Звертаючись до золочів’ян, міський голова Ігор Гриньків, зокрема, зазначив: «У повсякденній наполегливій праці пройшов цей рік, рік здобутків, успіхів і втрат. Нема з нами сьогодні почесного громадянина Золочева і Золочівського району, Героя України Бориса Григоровича Возницького. А так хочеться почути його тихе, добре слово, мудру пораду. Нам сьогодні не вистачає його прикладу у праці та жертовності – як треба любити Україну…
У минулому році нам вдалось зробити багато. Про Золочів заговорили у Львові та Києві, а сьогодні хочеться сказати ще раз про те, що наша сила в єдності, єдності влади і громади. Хочу подякувати всечесним отцям за молитву і слова підтримки, золочів’янам – за працю, віру і надію в те, що всі разом ми робимо наше місто кращим.
Знаємо, що не можемо змінити світ на краще, не змінивши себе, тому хочу просити вас про повагу і любов до ближнього».
У спільному молебні цьогоріч взяли участь представники всіх конфесій – декан Золочівський УАПЦ о. Василь Саган, декан Золочівський УГКЦ о. Михайло Сукмановський, ігумен Золочівського монастиря, ЧСВВ, о. Августин Шопяк, декан Золочівський УПЦ КП о. Володимир Легкий, священнослужитель РКЦ о. Юрій Ткач.
– Слово дякую ми говоримо кожного дня і звикаємо до нього, але воно має надзвичайно сильну вагу. Бо коли Ісус Христос зцілив десятьох хворих, як ми читаємо у Євангелії, подякувати Йому прийшов один з них. Ісус Христос питається, де інші… Цей, що подякував, почув від Ісуса Христа такі слова – віра спасла тебе. На цьому прикладі ми можемо зрозуміти, що через просте дякую людина може оздоровитись тілесно і духовно.
Дякуючи Господу Богу за рік, що минає, ми маємо розуміти й те, що у наступному році нам дається ще один короткий відрізок часу, на якому кожен з нас покликаний творити, насамперед, добро. В тій ситуації, де ми знаходимося, – в своїх родинах, спільнотах, парафіях, у нашому місті.
Ми покликані вміти використати той час для добра. Це треба пам’ятати. І просімо всі разом, насамперед, Божого благословення, мудрості і світла Святого Духа для нас, щоб просвічував наші серця, переповнюючи миром, надією, відвагою ступати в майбутнє з Його благословенням, – закцентував, вітаючи золочів’ян, отець Августин Шопяк.
За спільну молитву і працю дякував усім золочів’янам, священнослужителям та представникам влади декан Золочівський УГКЦ о. Михайло Сукмановський.
Голова Золочівської райдержадміністрації, вітаючи громадськість, згадав про здобутки у році, що минає, як у нашій державі, так і на Золочівщині.
– Зичу, щоб наступний рік виправдав усі наші сподівання і приніс набагато більше добра, щастя і достатку. Сьогодні вітаємо і тих, хто далеко за межами нашої держави, і тих, хто не зміг прийти на урочистості, – зазначив голова Золочівської районної ради.
А далі у світ полинула «Нова радість стала», «Старий рік минає», «Благослови, Боже, на новий рік» та інші пісні і колядки за участі золочівських талантів. А небо освітив передноворічний феєрверк.

Галина МЕЛЬНИК
На знімку: під час спільної подячної молитви
Фото Володимира ТУХВАТШИНА