«Веселі канікули з Богом-2012» при Золочівському василіянському монастирі


Перебувати разом і з Богом – весело і круто! – напевне, це найперша і найважливіша істина, яку засвоїли учасники денного релігійно-відпочинкового табору «Веселі канікули з Богом», що відбувся 2-8 липня при василіянському монастирі Вознесіння ГНІХ м. Золочева з благословення ігумена монастиря о. Томи Кушки ЧСВВ, з ініціативи та завдяки титанічним зусиллям директора табору о. Матея Дзюрбана ЧСВВ, при підтримці та стараннями заступника директора табору с. Вероніки Вайди СНДМ, завдяки досвіду і креативності братів Матея Кравчишина ЧСВВ та Віталія Павлюка ЧСВВ, які спеціально прибули з Крехівського монастиря св. Миколая і одразу стали душею табору, з допомогою диякона Терентія Тертули ЧСВВ та сімнадцяти творчих і жертовних золочівських волонтерів-аніматорів Ірини Попович, Соломії Кулішко, Юлі Воронкевич, Юлі Звір, Софії Звір, Софії Лаврів, Марти Галас, Олени Найди, Марти Завалій, Наталі Колосовської, Оксани Іванчишин, Лілі Гонтар, Олі Заєць, Павла Підлиського, Юри Войтківа, Олега Редькви і Михайла Микитюка.
Темою цьогорічних золочівських «Веселих канікул з Богом», у яких взяло участь близько 170 дітей віком від 7 до 13 років, було гасло «В контакті». Крок за кроком учасники табору вчилися і роздумували над тим, що означає бути в контакті з самим собою, з друзями, з батьками та з Богом за допомогою Слова Божого та Святих Тайн Покаяння і Євхаристії.
Кожен день розпочинався спільною молитвою у василіянському храмі Вознесіння ГНІХ та представленням теми дня. Опісля – велика кількість цікавих спортивних та інтелектуальних ігор і конкурсів, катехизації, молитва, гуртки та майстер-класи. У п’ятницю всі бажаючі також мали змогу приступити до Святої Тайни Покаяння, а в суботу, у свято Різдва Івана Хрестителя, учасники табору відбули прощу до славного Пліснесько-Підгорецького василіянського монастиря Благовіщення Пресвятої Богородиці, де взяли участь у святковій Божественній Літургії та денній відпочинково-розважальній програмі.
День за днем можна було з цікавістю та захопленням спостерігати, як – іноді не легко, проте завжди плідно – творилась, росла і міцніла спільнота на різних рівнях: спільнота окремих груп, спільнота аніматорів та одна велика таборова спільнота. Оскільки саме Євхаристія є місцем, в якому досконала єдність між Богом та людьми досягає своєї вершини, закінчились «Веселі канікули з Богом» у неділю, 8 липня, Божественною Літургією, у якій взяли участь катехити, аніматори та діти разом з своїми батьками. Очолив Літургію директор «Веселих канікул з Богом» о. Матей Дзюрбан ЧСВВ у співслужінні з о. Володимиром Палчинським ЧСВВ з Івано-Франківського монастиря Отців Василіян. Своїм співом спільну молитву прикрасив хор «Cantemus» з василіянської парафії Христа Царя м. Івано-Франківська.
Після Божественної Літургії зі словами вдячності до організаторів табору звернувся ігумен Золочівського монастиря Вознесіння ГНІХ о. Тома Кушка ЧСВВ. Він зазначив, що успіх цих днів перевершив всі очікування і сподівання, та подякував о. Матею Дзюрбану ЧСВВ і всім, хто йому допомагав. Опісля директор табору окропив присутніх свяченої водою.
Учасники «Веселих канікул з Богом» вдячні Богу та всім, хто доклав зусиль, аби це радісне кількаденне дитяче свято віри і посмішок відбулося. Сподіваємось, цей незабутній досвід стане поштовхом до творення традиції проведення подібних щорічних таборів при Золочівському василіянському монастирі та основою для зміцнення, розвитку і згуртування василіянської парафіяльної спільноти та спільноти міста.

Учасник табору