Прощання з літом у Золочівському монастирі


Понад сто п’ятдесят дітей разом зі своїми батьками та духовними наставниками зібрались разом у середу, 28 серпня, у день світлого свята Успіння Пресвятої Богородиці, у церкві Вознесіння Господнього м. Золочева на радісний, але таки з відтінками печалі захід під назвою «Прощання з літом». Серед них учасники другого туру літнього табору «Канікули з Богом – 2013», який діяв при монастирі Чину Святого Василія Великого, а також діти різних класів із міських шкіл.
Розпочались урочистості із Молебня. Учасників заходу поблагословив на новий та успішний навчальний рік о. Матей Дзюрбан, ЧСВВ, щедро окропивши всіх свяченою водою.
Далі святкування продовжились на монастирському подвір’ї. У концертній програмі, яку разом зі школярами готували студенти-семінаристи Василіянського інституту філософсько-богословських студій ім. Митрополита Йосифа Велямина Рутського, ЧСВВ, були й пісні, і танці, й різноманітні ігри.
Особливе захоплення, подарувавши вражаючі миттєвості і дорослим, і дітям, викликала вистава у постановці Катерини Тихонової (районний Народний дім) – «Поки батьки ще сплять».

Галина Мельник