Літній табір у Золочеві: “Канікули з Богом – 2013”


Нещодавно при василіянській обителі Вознесіння Господнього, що у м. Золочів Львівської обл., відбувся літній табір «Канікули з Богом – 2013» для дітей віком від 7 до 14 років. Він приніс чимало веселих моментів у їх життя. Своїми враженнями поділилась учасниця табору Марта Ховзун: «Мені дуже сподобалось, познайомилась з новими друзями, ходила до табору з великим задоволенням і на наступний рік також прийду». А от Христина Леськів говорить таке: «Для початку мені сподобалось те, що я не просто відбувала канікули, а проводила їх цікаво, з хорошою компанією, дізнавалась про щось нове. Вражаючими були командні гасла, музика і банси. А ще те, що молились кожного дня, бо вдома так не завжди виходить. У нас були класні аніматори, які робили наш відпочинок активним, азартним, насиченим».
Ці канікули стали хорошим досвідом роботи з дітьми для аніматорів-початківців нашого міста – ліцеїстів та цьогорічні випускників Золочівського економічного ліцею, учнів середніх шкіл м. Золочева та студентів вищих навчальних закладів Л. Нижник, Т. Нижник, К. Чухи, Ю. Дзюрман, Я. Маркевич, Ю. Воронкевич, І. Карчави, М. Заброцької, О. Савченко, С. Кулішко, М. Завалій, С. Рижій, М. Микитюк, Ю. Войтків, О. Редькви, А. Городецького, Ю. Шемечко, Х. Терепа, Х. Кузь, Л. Гонтар, М. Смолінської, В. Попадюк, О. Іванчишин, З. Шептицької та В. Сороки. Робота аніматорів була чітко організована о. Матеєм Дзюрбаном, ЧСВВ, та братами василіянами: Макарієм, Антонієм, Іренеєм, Партенієм та Павлом.
«Канікули з Богом – 2013» – чудова нагода побачити себе в роботі з дітьми. Щодня у кожному загоні проводились неповторні гурткові заняття: малювання кавою, декорування образочків, орігамі, різноманітні аплікації. Діти були в захваті від того, що такі витвори можна зробити за короткий час.
Табір при церкві… Декому відразу ж здається, що окрім церкви, нічого більше не побачать. Наші «Канікули з Богом» зламали цей стереотип. Для кожного дня була окрема тематика. Проводилися щоденні рухливі ігри та банси. Діти разом з аніматорами вивчали пісні. Брати з Крехівського монастиря проводили неординарні катехизації, на яких усім було цікаво.
Ми з нетерпінням чекали великої гри. Цьогоріч найбільше дітям запам’яталася велика гра «У країні чудес». Загони приходили у пункти призначення, виконували різноманітні завдання, які для них приготували казкові герої. Укінці подорожі дітей чекали солодкі подарунки від казкової Аліси. Прощальний день традиційно було проведено у с. Підгірці на території монастиря.
Висловлюємо подяку о. Матею за чудову організацію «Канікул з Богом- 2013», адже табір проводиться з його ініціативи вже третій рік поспіль. Символом « Канікул з Богом – 2013» став танець на пісню Гайтани «Сонце». Навіть, коли погода була похмурною, діти все одно ставали до танцю-заклику сонечка. Сподіваюсь, наш табір подарував частинку Божого світла кожній дитині. І впевнена, що діти понесуть цей промінчик далі. Та не просто понесуть, а даруватимуть його іншим.

Юля Воронкевич