Урочисте Святе Причастя та День матері у храмі Вознесіння Господнього


Радісним був день 12 травня 2013 року для третьокласників Золочівського НВК «Школи радості», адже саме в цю тиху і погідну днину Томиної неділі вони вперше приступили до урочистого Таїнства Святого Причастя після цілорічного катехитичного навчання та Святої Сповіді.
Храм Вознесіння Господнього наповнився людьми ще задовго перед початком служіння Божественної Літургії – це чисельно завітали духовно підтримати діточок своєю присутністю та прикладом віри не тільки члени ближчих і дальших родин, але і хресні батьки, вчителі. Дитячий гурт – як і впродовж цілого навчального року – вправно та турботливо супроводжували сестра Служебниця Непорочної Діви Марії Вероніка та класний керівник, Завальнюк Г. І. Незабутньою була атмосфера цього величного свята, яку підкреслило і звернене до першопричасників слово о. Августина Шоп’яка, ігумена місцевого чернечого дому Чину Святого Василія Великого. Він вміло пояснив присутнім не тільки урочистість моменту, але й духовну користь від якнайчастішого приступання до Святих Тайн, висловивши надію, що винуватці торжества вже в скорому часі стануть активними членами місцевої парохіяльної громади. Радісними і по-святковому зворушеними поверталися до своїх домівок всі учасники богослужіння. Нехай ще тільки діти, але вони вже зробили перший поважний крок у своє доросле життя, показавши усім, що вони бажають у всьому і цілковито пов’язати його з особою Воскреслого Христа. Завтра вони знову сядуть за парти, перетворяться на звичних учнів своєї улюбленої школи, будуть чемними дітьми своїх батьків і верстатимуть «сіру рутину» щоденних буднів, однак згадка про світлий день їхнього першого урочистого Причастя незмінно пам’ятатиметься впродовж усього життя.
Ще більшої урочистості дійству додало величне свято – День Матері. Діти із ласкавими словами звернулися до найрідніших людей – матерів, подарувавши деревця-щастя, виготовленими власними руками, та обняли матусю із ніжним поцілунком.
Завершилось свято феєрверком із кульок, які першопричасники відпустили у небо дякуючи Богові за Таїнство Святого Причастя.

Галина Завальнюк