Військовослужбовці навчального центру відсвяткували Свято Богоявлення


19 січня, за Юліанським календарем, в Україні відзначають Свято Богоявлення, яке в народі називають ще Водохрещенням чи Орданія (Йордан). Ним завершується цикл Різдвяних свят. Свято Богоявлення звіщає нам про хрещення Ісуса Христа в ріці Йордан, під час якого Христос об’являє себе як Месію і Спасителя.
З нагоди празника особовий склад Навчального центру зібрався на чин великого Водосвяття біля каплички, що знаходиться на території військової частини. Служили священнослужителі різних конфесій міста Золочева.
Зі святом Богоявлення тісно пов’язане Велике або Йорданське Водосвяття, яке відбувається два рази в році: в надвечір’я і в день празника Богоявлення. Оскільки від найдавніших часів Церква вважає освячену Йорданську воду великою святістю та приписує їй чудодійну силу для душі і тіла,після посвячення води отці освятили військовослужбовців, житлові та не житлові приміщення військової частини. Разом із Божим благословенням особовий склад отримав духовний мир та спокій.
За традицією, у надвечір’я Богоявлення військовослужбовці також зібралися за святковим столом на вечерю, яку в народі ще називають «Голодна кутя». Гарний настрій створювали щедрівки та колядки, які звучали під час вечері, звіщаючи радісну подію.

 

Дмитро Жмовка
фото автора