“Оце подаю вам Катехизм!”– з цього моменту проголошення починається новий період життя цього Катехизму (Блаженніший Святослав)



Представлення Катехизму УГКЦ

24-го червня у Львівській духовній семінарії презентовано новий Катехизм Української Греко-Католицької Церкви «Христос – наша Пасха». Майже 10 років Патріарша катехитична комісія працювала над створенням Катехизму який складається із трьох частин: «Віра Церкви», «Молитва Церкви» і «Життя Церкви».
Презентація Катехизму розпочалась із привітального слова Блаженнішого Святослава. У своїй промові Глава Української Греко-Католицької Церкви звернув увагу, що одним із найвищих способів учительського Уряду Церкви є проголошення Катехизму. Бо Катехизм це збір істин віри і моралі яку кожен член тої Церкви повинен знати, ісповідувати і відповідно до них жити. І сьогодні проголошуючи Катехизм «Христос – наша Пасха» Українська Греко-Католицька Церква звершує найвищий ступінь свого учительського служіння.
Також Блаженніший наголосив, що сьогодні він проголошує цей катехизм від імені Синоду єпископів УГКЦ. Саме присутність владик на цьому урочистому акті учительського Уряду нашої Церкви підкреслює, що всі владики нашої Церкви які розкидані по різних куточках земної кулі однаково вірять і однаково навчають…
Блаженніший подякував усім хто спричинився до видання Катехизму – «Писати Катехизм це не дуже легка справа. Кожен хто долучився до написання тої чи певної частини Катехизму він зрікався себе самого і передавав плід своєї інтелектуальної праці в руки Церкви. Таких людей які працювали над тим Катехизмом є дуже багато».
Після своєї промови Блаженніший Святослав у присутності мас-медій поставив свій підпис на Катехизмі Української Греко-Католицької Церкви. Опісля відбулась прес-конференція на якій Глава УГКЦ підтвердив, що Катехизм буде перекладено різними мовами та будуть відбуватись його презентації по різних містах наших єпархій.
Слід зауважити, що презентація Катехизму відбувається в межах Міжнародної науково-практичної Конференції, яка проходить у Львові 24-27 червня 2011 року. Учасниками Конференції є єпископи, священики, монахи та віряни УГКЦ з США, Канади, Росії, Польщі, Бразилії, Сербії, Португалії та України.

osbm.info