Табір “Тавор” у Лаврові


Діти із Золочівського монастиря Вознесіння ГНІХ, взяли участь у таборі “Тавор”.

3 серпня з Святоонуфріївського монастиря діти та молодь з Василіянських монастирів України вирушили у табір “Тавор”, який вже вдруге проводиться Провінцією Найсвятішого Спасителя в Україні для дітей, батьки яких беруть участь в зоні АТО.

 Тема табору “Стежками милосердя” є прив’язана до Ювілейного Року Милосердя, який проголосив папа Франциск.

 Отець поблагословив учасників на дорогу та перебування у таборі. Опісля водій комфортабельно завіз усіх автобусом до с. Лаврів. Зручно розмістившись в кімнатах учасники познайомилися з навколишньою територією.

 Після вечері розпочався вечір знайомств. Різні інтеграційні танці та ігри допомогли краще пізнати один одного та об’єднатися у таборову спільноту.

 Не бракує на таборі ігор та розваг. Величезні мильні кульки захоплюють усіх. Командні ігри не тільки приносять радість, вчать співпрацювати в команді, але й допомагають усвідомити кожному, що він важливий для спільноти, а не для віртуального героя з комп’ютерної гри.

 Кухарі для дітей готують смачні страви. Найбільше діти полюбили борщ, налисники, макарони, гречку з підливою, котлети, рибу та канапки з сиром.

 Команда аніматорів дбає про активний відпочинок дітей, а щоденні Святі Літургії, молитви та катехизації допомагають ступати малими кроками до Бога, який багатий милосердям.

 У вівторок 9 серпня на дітей чекав подарунок – подорож до Самбірщині. Спочатку табір завітав до Добромиля, де розташований Святоонуфріївський монастирський комплекс ОО. Василіян. У цьому монастирі слуга Божий Андрей Шептицький спочатку був новиком, а згодом магістром новіціату.

 На околицях Добромиля міститься трагічна пам’ятка нашої історії: Саліна – соляна шахта, в якій радянська влада мордувала тисячі людей.

 На кінець подорожі учасники табору побачили школу оо. Єзуїтів у м. Хирові. До другої світової війни вона налічувала до 3 тис. учнів, котрі навчалися ремесла та загартовувалися духовно і фізично. За радянської влади тут була розташована військова частина. Тепер комплекс поволі відновляють.