На подвір’ї монастиря водили гаївки


DSC_0679Із радістю в серці, молитвою та усмішкою на устах багаточисельна золочівська громада й уся Україна з року в рік зустрічає одну з найзнаменніших подій церковного календаря – Світле Христове Воскресіння. Святкування Пасхи асоціюється ще й із особливим виявом пасхальної радості – у величальних піснях – гаївках.
3 травня 2016 року, уже традиційно на подвір’ї монастиря Чину святого Василія Великого, відбулося дійство – ведення школорадісних гаївок.

Надзвичайно приємно, що такі давні традиції «гаювання» із року в рік організовують педагогічний колектив Золочівського НВК «Школа радості» – ДНЗ», ігумен Августин, отець Матей та парафіяни, які підтримують, пропагують та безпосередньо беруть участь у святкуванні, а ще заохочують всіх, від дітей до старших, шанувати звичаї народу.
У дійстві взяли участь вихованці дошкільного підрозділу «Чародій» із вихователями, учні 1-9 класів «Школи радості» із класними керівниками, вчителями, батьками. Основний натхненник свята – музичний керівник Чуха Марія Даниліївна. Гаївки, заклички, великодні пісні лунали щиро, співали діти і дорослі, просили миру в Україні, прославляли світле Воскресле Життя, заохочуючи до гурту всіх небайдужих.
Сподіваємось, що ці чудові традиції «гаювання» не забудуться ніколи.Дай, Боже, нам і всій Україні писанкової радості, великоднього здоров’я і миру на многії літа!

Христина Дудар

http://zolochiv.net/