Святкування дня Преподобної Йосафати у Золочеві.


IMG_997720 листопада Церква спогадує пам’ять Преподобної Матері Йосафати Гордашевської, засновниці Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії, яку Папа Іван Павло II проголосив Блаженною у Львові 2001року, там де вона народилася.

 По всій Україні та світі, де працюють і служать Богові та людям  Сестри Служебниці, в особливий спосіб почитають і згадують нашу українську святу -сестру Йосафату.

У цей день, і напередодні, духовні особи і миряни разом моляться через заступництво першої сестри Служебниці у різних намірах і потребах.

Особливим моментом для присутніх на моліннях є можливість доторкнутися до мощей Блаженної Йосафати та просити її заступництва.

19 листопада 2015р. у Храмі Вознесіння ГНІХ  оо. Василіян, святкування розпочалися Великою Вечірнею з Литією, на чолі з  ігуменом монастиря о.Августином  Шопяком ЧСВВ, яку співали разом з із Сестрами Служебницями .IMG_9970

Після Божественної Літургії відбувся Молебен та Вервиця  до бл.Йосафати, яку очолив о.Матей Дзюрбан ЧСВВ, де вся парафіяльна спільнота   заносила до Бога, через Йосафату,  коротку молитву : «Блаженна Йосафато, молися за нас!», за  наші спільні і особисті потреби, а особливо за мир в Україні та по цілому світі.

А 20 листопада о 9.30  відбулася урочиста Божественна Літургія з нагоди дня Йосафати, яку разом молилися оо.Василіяни, оо.Францішкани, парафіяльні отці м. Золочева та Сестри Служебниці з усією парафією храму Вознесіння.

       IMG_5885     На закінчення молінь всі присутні, а особливо родини з дітьми з великим довірям , вірою та глибокою пошаною йшли, щоб доторкнутися та поцілувати мощі Блаженної.

            Варто згадати, що Преподобна Йосафата є особливою Покровителькою для родин, які не мають дітей. Через молитву за її посередництвом кілька родин разом із Сестрами Служебницями вже вимолили у Бога дар батьківства і тепер дякують Йосафаті разом із своїми діточками.

            Основним кредом служіння Сестри Йосафати було: «Йти там, де бʼється серце людське, і працювати над ним».IMG_9986

Сестри Служебниці, по цілому світі продовжують справу Йосафати і в сьогоднішніх часах працюють і служать там, де є найбільша потреба, а в м. Золочеві виховують дітей-сиріт та проводять катихизацію дітей та батьків при храмі Вознесіння.

Дякуємо Богові за нашу Йосафату.

Вона є з нами всюди, сьогодні і завжди.

Просімо в Неї заступництва у всіх наших потребах, хворобах, планах, рішеннях,труднощах –  промовляючи коротеньку молитву: «Блаженна Йосафато молися за нас!»

 с. Мартина СНДМ