Глава УГКЦ привітав українців з Днем захисника України


«Я тебе не забуду», – це Боже слово звернене сьогодні до вас самим Богом. Це є слово вдячності і пошани до вас усієї Церкви та вашого народу. «Я тебе не забуду!», – це наша молитва до Бога про вічну пам’ять за тих, хто віддав своє життя в боротьбі за свободу і незалежність своєї Батьківщини.

Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав 14 жовтня, у Римі під час Літургії в каплиці Благовіщення Радіо Ватикану з нагоди Празника Покрова Пресвятої Богородиці, вітаючи захисників України з їхнім Днем.

У свято небесного заступництва Пресвятої Богородиці та її повсякчасної за нас молитви, сказав Предстоятель, ми відзначаємо ще й наше національне свято – День захисника Вітчизни. «Саме під Покровом Богородиці наше козацтво закладало підвалини нашої новітньої державності, саме у цей день ставали до боротьби учасники наших національно-визвольних змагань у минулому столітті. Саме під заступництвом Пречистої Діви Марії і сьогодні відроджується українське військо та у справедливій боротьбі із зовнішнім агресором захищає свою Батьківщину», – Глава УГКЦ.

«Дорогі хлопці, вітаємо вас з цим святом! У цей день нехай донесеться наша молитва з Вічного міста Риму, від святих гробів апостолів Петра і Павла до серця кожного українського військовослужбовця. Нехай хвилі Ватиканського радіо поєднають нас у молитві з нашими воїнами в холодних бліндажах і окопах у степах українського Донбасу, нехай огорнуть теплом та торкнуться оздоровляючою силою Божественної Благодаті рани тих, хто терпить душею і тілом та перебуває на лікуванні у шпиталях в Україні й за кордоном. Нехай скріплять на дусі тих, хто терпить знущання та приниження у ворожому полоні», – привітав Блаженніший Святослав.

За словами проповідника, свято Покрова Божої Матерії є особливим святом материнської турботи про своїх дітей. «Сьогодні ми хочемо обгорнути молитвою та вкласти у її всемогутні покровські долоні кожну солдатську матір, усі родини наших військовослужбовців, їхніх дружин, дітей, братів і сестер, усіх волонтерів та людей доброї волі, які живуть неустанною турботою про захисників нашої Вітчизни. Вони, наші солдати і офіцери, є сьогодні втіленими ангелами-хоронителями України, які собою, своїм серцем, душею і толом затуляють нас від ворожих куль і снарядів», – відзначив Глава УГКЦ.

«Нехай Київська Оранта, наша «Нерушима стіна» скріпить нашу непохитність віри в перемогу силою Божої правди, оновить нашу надію своєю неустанною молитвою заступництва, навчить любити та боронити свою Батьківщину Благодаттю Святого Духа», – побажав Блаженніший Святослав.

http://news.ugcc.ua/