Літо разом з Богом!

DSC_0782Літо минає дуже швидко. В цьому може переконатися кожен. Коли ми озирнемося, то побачимо, що позаду половина теплої пори. Для когось ці півтора місяця проминули без пригод, а хтось вже встиг побувати у різних санаторіях, на морі чи у поході.
Для Золочівських дітей тиждень з 25 червня по 5 липня став незабутнім, бо на території василіянського монастиря Вознесіння ГНІХ тривав денний табір «Веселі канікули з Богом». Він був заснований у Золочеві отцем Матеєм Дзюрбаном лише 5 років тому, а його популярність табору настільки зросла, що цьогоріч тут перебувало аж 262 особи! Це рекордна кількість за весь час.
Назва «Веселі канікули з Богом» влучно характеризує діяльність табору. Тут виховують у дітей любов до Бога та ближніх, а крім того забезпечують веселий та активний відпочинок кожного учасника. DSC_0465
Наче старшими братами і сестрами були для дітей аніматори. Двадцять шість таких комунікабельних та творчих особистостей, а саме: Бандурка Юрій, Бояновський Дмитро, Бурик Богдан, Галабурда Тарас, Деберний Михайло, Дегтярук Іван, Іванчишин Оксана, Коруна Яна, Кусович Олег,  Нишпал Денис, Нижник Тетяна,  Олійник Марта, Остапенко Юрій, Попадюк Вікторія, Рип’янчин Ірина, Руда Оксана, , Солонинка Соломія, Сербан Ярослав, Сорока Юрій, Терепа Христина, Ховзун Марта, Шаповаленко Олександр, Шептицька Зоряна, Юрків Вероніка, Яблонська Каріна на чолі із старшим аніматором Нижник Людмилою викладалися перед дитячо-юнацькою публікою на повну потужність, щоб їхні підопічні кожної хвилини отримували величезну дозу позитивної енергії. Натхненню і завзятістю аніматорів можна було позаздрити:вони перетворювалися із вождів племені червоношкірих у кошових отаманів Гетьманщини, вони зацікавлювали дітей різноманітними іграми та старалися приDSC_0011 - Копіяділити увагу кожному.
Полюбили діти і братів-семінаристів  яких запросив до Золочева о.Матей. Брат Марко, брат Іван та брат Себастьян легко знайшли спільну мову із дітьми та аніматорами і стали невід’ємною частиною родини, що сформувалася за цих коротких сім днів.
День починався і завершувався молебнем у храмі Вознесіння Господнього. Потім, на дітей чекала насичена програма: банси та руханки, катехизація, вільний час, праця в гуртках. За словами аніматорів, діти найбільше чекали великої гри. Під час  двох годин потрібно було виявити свою кмітливість,щоб розв’язати логічні завдання та вміння працювати у команді, щоб вдало пройти перешкоди.
Посеред тижня відбулася спільна поїздка національний природний парк «Північне Поділля», де ми встигли почерпнути нові знання із ботаніки та геології та поспівати пісень під чарівні звуки гDSC_0503ітари.
Дякуємо нашому табірному наставнику о.Матею Дзюрбану, котрий вражав своєю винахідливістю та креативністю, нашому улюбленому старшому аніматору за витривалість та вміння прийти на допомогу, нашим незамінним помічникам братам-семінаристам за підтримку, нашим аніматорам, які сім днів поспіль приділяли увагу дітям і знайшли підхід до кожного, і ,звичайно, дітям, котрі відвідували табір, та батькам, котрі не побоялися віддати у наші руки своїх дітей.
Табір «Веселі канікули з Богом» об’єднує всіх дітей. Це дуже важливо, адже вони – наша надія на щасливе майбутнє.

Аніматор табору.