ВЕЛИКОПОСНА МОЛИТВА


IMG_4282

      Великодній піст – особливий період в житті кожного християнина. Це школа покаяння, прощення, можливість переглянути та переосмислити свої діяння, прагнення їх змінити, щоб не засмучувати Бога.

Вже декілька років поспіль кожної пʼятниці, у храмі Вознесіння ГНІХ, відбувається дитяча Хресна Дорога. Цю молитву вели діти, молодь, а також батьки, найменших парафіян нашого храму.  Читачі намагались через слово Боже спонукати дітей до роздумів над Страстями Господніми,  йти разом з Ісусом непростою Хресною дорогою, разом з ним померти і воскреснути, щоб творити майбутнє.

Проживши важку дорогу  разом з Ісусом, так хочеться, щоб у маленьких душах зародились  такі людські чесноти, цінності, як: справедливість, відповідальність, віра в себе та в Бога,  любов до ближнього, повага до батьків, допомога нужденному, безкорисливість, терпеливість, що допоможуть надалі їм зростати добрими християнами.IMG_4284

Дякуймо Богові за все і завжди, приймаючи те, що Він нам дає навіть тоді, коли обставини видаються безнадійними, а наше серце оповив сум. Дякуймо і пам’ятаймо, що Бог є Любов, а любов не може бути джерелом зла. Тому все, що посилає нам Господь, для нас добре і корисне. Він страждає разом із нами! Тож дякуймо Богові за все, а особливо за те, що Він ніколи не покине нас! 

Сьогодні Україна теж переживає свою Хресну Дорогу. Віримо, що молитви, які звучать із уст дітей, принесуть такий омріяний багатьма українцями мир на нашу землю, на  нашу багатостраждальну Україну.

Хресна дорога – це можливість попросити прощення, бо Він, Ісус Христос, постраждав за всіх нас, і нині  закликає усіх до добра й любові. Тож відкриймо свої серця, сповнені  любов’ю та вдячністю,  Ісусу  за його жертовність.

 

Галина Завальнюк