Відбувся Собор монашества Львівської Архієпархії УГКЦ


13 травня у Львівській Духовній семінарії Святого Духа розпочався Собор монашества у якому взяли участь богопосвячені особи із різних Чинів та Згромаджень. Рівночасно до співпраці були запрошені діяльні миряни місцевої Архієпархії.

Владика Кир Венедикт Алексійчук при відкриті Собору у своїй передмові акцентував, що ця зустріч є безпосередньо підготовкою до Патріаршого Собору монашества УГКЦ який цього року відбудеться у Бразилії. Побажав усім учасникам плідної праці та благотворних напрацювань.

В межах головної теми Собору – «Місія монашества у житті Церкви та суспільства» – було заслухано доповідь о. Матея Гавриліва, ЧСВВ «Чого монашество очікує від Церкви», співдоповідачами виступили о. Володимир Груца, ЧНІ та с. Василія Струтинська, ЧСВВ. Опісля були поставленні запитання доповідачам.

По завершенні обідньої молитви, яка відбулась у семінарійному храмі, учасники Собору заслухали доповідь на тему «Що об’єднує монашество з мирянами?» яку виголосив п. Тарас Тимко. Його співдоповідачами були п. Мирослав Сеник та п. Алла Капуш.

У першій та другій половині дня, після доповідей відбувалися зустрічі у робочих групах для обговорення почутого та опрацювання даних завдань. Після чого, було зроблено конкретні висновки.

Перший день Собору монашества завершився спільною прославою Воскреслого Христа.

14 травня о 8.00 год. у семінарійному храмі розпочалась Архієрейська Свята Літургія. Владиці Кир Венедикту співслужили ієромонахи Ігор Колісник (ЧНІ) – протоігумен Львівської Провінції оо. Редемптористів, Віталій Дудкевич (ЧСВВ) – синкел у справах мирян та монашества у Львівській Архієпархії, Матей Гаврилів (ЧСВВ) – радник Головної Управи Чину святого Василія Великого та о. Євген Станішевський – духівник Львівської Духовної семінарії Святого Духа.

У цей день владика Кир Венедикт виголосив доповідь на тему «Монашество очима місцевої Єрархії», співдоповідачами були о. Віталій Дудкевич, ЧСВВ та п. Уляна Головач.

Завершився Собор монашества Львівської Архієпархії УГКЦ із підведенням підсумків та спільною молитвою.

Усі напрацювання даного Собору будуть розглянуті на Патріаршому Соборі монашества у Бразилії який відбудеться з 31 серпня по 3 вересня.

Повідомив о. Йоаким Ковальчук, ЧСВВ