«Маєте три, чи п’ять гривень, не журіться, що це дуже мало, то буде ваша лепта…». Золочів’яни допомогли Національній гвардії України


Золочів, ЧСВВНам, у редакцію «Народного слова», телефонують парафіяни золочівських храмів Святого Миколая та Вознесіння Господнього, якими опікується Чин Святого Василія Великого, з проханням розповісти про священнослужителів, котрі оголошують про збір коштів для військовослужбовців, які захищають Україну у зоні антитерористичної операції, і зокрема, для Навчального центру Національної гвардії України, що дислокується у місті Золочеві. У відповідь чуємо: «Навіщо такий ажіотаж? Краще допомагайте, хто чим може». Погоджуюсь цілковито. Проте, пригадуються слова, мовлені після недільної Святої Літургії: «Маєте три, чи п’ять гривень, не журіться, що це дуже мало, то буде ваша лепта…». І вірні, заохочені священиком, стали у чергу, не зважаючи на те, що призначення тим коштам було зовсім інше.
Українці, розгублені в потоці інформаційних повідомлень про зловживання і різноманітні спекуляції навіть у часі війни, ще вірять, що там, де перебуває Бог, панують і щирість, і правдивість, і ота найвища та всеперемагаюча сила любові.
Тому громадськість має знати, що за кошти, зібрані впродовж двох тижнів у названих парафіях, було закуплено два високоякісних комплекти (бронежилети четвертого ступеня захисту та каски), вироблені у Чеській Республіці, які, разом з продуктами харчування, ігумен Золочівського монастиря о. Августин Шоп’як особисто передав начальнику Навчального центру Національної гвардії України, полковнику Михайлу Кулику.
Ще десять бронежилетів «ТЕМП 3000» отримали військовослужбовців Навчального центру від працівників філії «Магістральні нафтопроводи «Дружба» ПАТ «Укртранснафта»» (директор філії Тарас Батенко).
– Це дуже важливо, коли допомога передається прозоро і відкрито, – виокремив під час нашого спілкування полковник Михайло Кулик. А також додав, що є інформація про те, що допомогу для Навчального центру збирають навіть на львівському ринку «Шувар». Але це – шахрайство.
Прослідковуються й інші випадки, у яких задіяні особи, що працюють заради власного збагачення, тому нам усім потрібно бути надто уважними.
А для тих, хто прагне долучитись до загально громадської і вкрай важливої задля нашого щасливого і мирного майбутнього справи, повідомляємо, що зараз потребують бронежилетів четвертого ступеня захисту і військовослужбовці окремого ремонтно-відновлювального полку Озброєння Збройних Сил України, що дислокується у місті Золочеві, на вулиці Січових Стрільців, які з квітня у зоні АТО відновлюють, евакуюють та доставляють бойову техніку на передову.

Галина МЕЛЬНИК
На знімку: полковник Михайло Кулик отримує допомогу, зібрану золочів’янами.
Фото майора Романа Сидоровича