У Крехівському монастирі представили нового Вчителя новиків


о. Іван Майкович, ЧСВВ12 червня 2014 року у Крехівському монастирі представили нового Вчителя новиків. Ним став отець Іван Майкович, ЧСВВ.
Згідно з нормами статуту Василіянського Чину Святого Йосафата, Вчителя новиків призначає Протоігумен за згодою своєї Ради і потверджує Протоархимандрит. Завданням Вчителя новиків є передати вихованцям вступного курсу і новикам основи євангельського вдосконалення, розсудливо і з лагідністю допомагати їм зростати в чеснотах, у духовності та вірному зберіганні чернечої дисципліни, виправляти їхні недоліки, заохочувати їх витривалості у їхній ревності.

Довідка:
Отець Іван Майкович, ЧСВВ, народився в с. Поділля Галицького району Івано-Франківської області в сім’ї Григорія і Єви Майковичів.
15 липня 1980 року вступив на підпільний новіціят Отців Василіян. 9 жовтня 1983 року склав перші чернечі обіти, а 2 липня 1988 року — урочисті довічні обіти в Чині Святого Василія Великого. 14 січня 1990 року прийняв священиче рукоположення з рук єпископа Івано-Франківського Софрона Дмитерка, ЧСВВ.
У 1990–1991 роках перебував у Золочівському монастирі. З 1991 по 2007 рік був ігуменом Бучацького монастиря Чесного Хреста Господнього. Спричинився до віднови цього монастиря після його знищення радянською владою. При монастирі відновив ліцей (пізніше — колегіум) імені Святого священномученика Йосафата і був його першим директором з 1995 по 2009 рік. При Бучацькому монастирі збудував малу гідроелектростанцію на річці Стрипа загальною потужністю 280 кіловат.
У 2009-2010 роках перебував у монастирі Святого Онуфрія у Львові, де виконував служіння помічника економа Провінції Отців Василіян Найсвятішого Спасителя в Україні. З 2010 року виконував своє монаше і священиче служіння в Золочівському монастирі Вознесіння Господнього, був адміністратором храму Святого Миколая в Золочеві.

Джерело: www.osbm.in.ua