Храмовий празник Вознесіння Господнього у Золочеві


У день празника Вознесіння Господнього, 29 травня 2014 р., Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, очолив Архиєрейську Божественну Літургію на площі перед церквою Вознесіння, що в м. Золочеві, якою опікуються отці василіяни. Літургію служили з нагоди престольного празника храму.
Разом з владикою молились: Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні ієрм. Пантелеймон (Саламаха), ієромонахи Василіянського Чину Святого Йосафата, запрошені священики, братія монастиря, численна парафіяльна спільнота та гості святкувань.
У своєму слові з нагоди празника Вознесіння владика сказав: «Вдивляючись в особу Ісуса Христа, розуміємо, що Він, незважаючи на те, що є Другою Особою Божою, як Людина жив в часі, мав своє народження, розвивався, проповідував, пройшов хресну дорогу, страждав, воскрес і вознісся».
Далі, єпископ висловив думку, що «своїм життям Ісус показав нам що навіть Він, мав місію окреслену в часі та беззастережно слухався волі Отця, так і ми маємо окреслену місію, час і обставини, яку маємо намагатися зрозуміти і виконати».
Підсумувавши сказане, владика Венедикт закликав кожного старатися цю місію, яку передбачив для нас Господь, виконати якнайкраще.
По завершенні Божественної Літургії єпископ звершив Чин великого водосвяття та здійснив окроплення вірних свяченою водою.

Джерело: www.ugcc.lviv.ua