Урочисте Причастя учнів третього класу «Школи радості»


Однією із чисельних традицій «Школи радості» є підготовка до Сповіді та Урочистого прийняття Пресвятої Євхаристії учнів 3 класу.
Святе Таїнство Євхаристії є найбільшим даром, який залишив нам Ісус Христос. Через Євхаристію Син Божий перебуває між нами і в нас, допомагає нам любити Бога та ближніх, дає силу творити добро. Цілий рік сестра Вероніка Вайда, СНДМ, навчала дітей на уроках катехизму основам християнської віри, любові до Бога і до людей, пробуджувала у трепетних дитячих душах настанови до свідомого християнського життя. А також допомагала батькам разом із дітьми ще раз через одвічні заповіді Христові пройтися дорогою до Бога. Діти перед Першим Святим Причастям, звичайно, хвилюються, переживають. Найпомітніше це в останні дні, коли вони роблять іспит своєї совісті, пригадують, якими гріхами вони образили Господа Бога думкою, словом чи вчинком, а також роблять намірення, в якому прийматимуть своє Перше Святе Причастя. Напередодні діти складали подячні/Files/images/prichastya/Рисунок4.jpg слова до Ісуса Христа. Вони дякували Йому за маму і тата та їх любов, за те, що вони є українцями і всі просили миру та єдності між людьми. Під час Святої Літургії ігумен Золочівського монастиря Чину Святого Василія Великого о. Августин Шоп’як звернувся із проханням до батьків, щоб вони не занедбували виховання своїх дітей, а також нагадав хресним батькам про обов’язок не лише прийти до дитини на Перше Святе Причастя та іменини, а щоденно молитися за своїх похресників, за Боже благословення і опіку над ними. Важливо, що Службу Божу правили ігумен Августин Шоп’як, о. Степан Галай (батько першопричасника Віталія Галая) та о. Микола Мазурчук (хресний батько першопричасниці Юлії Лайкош). Стривожені та безмежно щасливі діти в однакових білих вбраннях з українською ніжною вишивкою разом із батьками, хресними батьками, своєю ріднею та учителями молились, дякували Господу за все, просили у Нього прощення і допомоги стати добрими людьми, не забувати Божий дім, гарно вчитись і жити в любові. Під час Святої Літургії першопричасники «Школи радості» брали активну участь. Вишинський Ярослав, Петрик Владислав, Шептицький Павло читали Апостол, Пристацький Назар співав Стихи, а Джура Софія промовляла молитву «Символ віри». Духовним наставникам, церковному хорові (керівник Мурин Л.) та учителям дякувала від імені усіх батьків Сенчук І. Класний керівник Блозовська Н.І. побажала своїм учням впродовж усього життя пронести у своїх серцях Господню Любов, Ласку та Благословення.
Після Святої Літургії, усвідомивши важливу духовну цінність цього Таїнства, усі присутні відчули велику радість і вдячність Господу!

Класний керівник 3 класу Блозовська Н. І.
Джерело: http://zolochiv-nvk.edukit.lviv.ua