Біля василіянської обителі з’явилась мальовнича фреска дитячого гуртка “Образотворчого мистецтва”


Приємно вразила і зачарувала золочів’ян та гостей міста фреска, що з’явилась на стіні, біля храму Святого Миколая, якраз напередодні екуменічної Хресної дороги, тому й одразу про новину довідались і далеко за межами міста.
Цей світлий живописний твір захоплює і тонами радості, і своїм величальним сюжетом. На малюнку-фресці, як і в житті, поєднались зима й весна, яскраво-гаряче сонце на тлі надзвичайно голубого неба, передвеликодня тематика, Миколаївська церква, її опікун – Святий Миколай та ангели, як обереги людських доль.
Змістовно доповнює малюнок і вислів: «Не заздрити, а щиро, часами навіть жертовно, по-братньому, допомагати один одному». В цьому також розкривається краса спільної роботи, яку дружньо втілювали у життя талановиті вихованці гуртка «Образотворчого мистецтва» Центру дитячої та юнацької творчості м. Золочева під керівництвом Оксани Кирилової.
– Прикрасити б такими веселими малюнками все місто, особливо стіни сірих та знищених роками будівель, то й життя б більше тішило, –зізнався вісімдесятирічний житель Золочева, який саме поспішав на вечірню відправу до храму.

Галина Мельник
Фото Володимира Тухватшина