Тисячі людей пройшли ювілейною Хресною дорогою у Золочеві


У неділю, 6 квітня 2014 року, тисячі золочів’ян взяли участь у ювілейній Хресній дорозі. Традиційно екуменічний захід очолили священнослужителі різних конфесій міст і сіл Золочівщини.
Розпочався молитовний захід на Вічевій площі, біля пам’ятника о. Маркіяну Шашкевичу, з промови теперішнього ігумена Золочівського монастиря Чину Святого Василія Великого о. Августина Шоп’яка.
Звертаючись до учасників Хресної ходи, він, зокрема, закцентува: «Хочу наголосити, що у час цієї спільної Хресної дороги кожен з нас переживає і нещодавні події, коли вбивали невинних людей. Тепер шукають вбивць, замовників і винуватців тих страшних злочинів. Треба, щоб запанувала справедливість. Цього вимагає здоровий глузд.
Але, дивлячись в історію, бачимо, що Ісус також загинув невинною смертю. Коли ми питаємо – хто винен в Його смерті? Ми маємо вважити винними тих, хто часто потрапляє у гріхи.
Ті, що потопають у злі, розпинають у собі Сина Божого. І прилюдно зневажають Його. І треба визнати, що наш злочин є більшим за злочин юдеїв…».
На кожній зупинці проповідували священнослужителі з УГКЦ, УПЦ КП, УАПЦ та РКЦ на теми віри, добра і любови та очікування Воскресіння Христового.
Почергово хрест несли представники районної і міської влад, працівники освіти, культури, медицини, військовослужбовці та молодь.
Завершилась двадцята, ювілейна Хресна дорога, як і щорічно, біля каплиці-пам’ятки жертвам, які загинули у боротьбі за незалежність України.
Підсумував сутність цієї важливої події для кожного свідомого християнина один із ініціаторів проведення екуменічних заходів у Золочеві, колишній ігумен Василіянського монастиря о. Володимир Пальчинський, ЧСВВ.

Галина Мельник